Nu de zomer is aangebroken is het ook fijn om buiten te zijn. De avonden worden langer en het wordt ook later donker. Helaas is het niet elke avond even goed vertoeven buiten omdat de temperatuur op sommige dagen nog wel eens flink kan dalen. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om ook dan warm te blijven. Je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld een op hout gestookte tuinkachel of tuinhaard. Het voordeel hiervan is natuurlijk de warmte die er ontstaat maar je zorgt ook voor een stukje extra sfeer in de tuin als je hier gebruik van maakt.

De tuin als woonkamer

Tegenwoordig zien we de tuin steeds vaker als het verlengde van onze woning. We willen dan ook graag dat de tuin een soort van tweede woonkamer wordt. Hiervoor ga je op zoek naar mooie meubels, goede verlichting voor in de avond en wordt de tuin aangelegd op een sfeervolle manier. Bij een tuin die je ook als woonkamer wilt gebruiken, dus voor het ontvangen van gasten of om te ontspannen, hoort ook een buitenhaard. Je zorgt dan niet alleen voor de nodige warmte in de avonden, maar ook voor sfeer. Door meubelen en accessoires te combineren met een tuinhaard of kachel zorg je voor een echte kamertuin zoals ook te lezen is op nieuwewonen.be.

Buiten laten staan

Als je een terrashaard wilt aanschaffen of al in gebruik hebt dan wil je er wel zo lang mogelijk plezier van kunnen beleven. Daarom is het aan te raden om de terrashaard of kachel goed te onderhouden. Zorg ervoor dat je de haard schoon houdt en als het mogelijk is om de haard te verplaatsen, berg de warmtebron in de winter dan op in een schuur of garage. Door dit te doen zullen vocht en het weer minder invloed hebben op de kwaliteit van de terrashaard en kun je nog lang genieten van een knisperend vuurtje. Meer weten over onderhoud van een terrashaard of andere idee├źn op doen voor in en rondom huis? Bezoek dan woononline.net.