Iedereen kent wel iemand met een kachel of openhaard, het ziet er altijd erg romantisch uit en je wil er eigenlijk zelf ook wel eentje. In dit artikel geven we je een paar redenen waarom je er eigenlijk echt eentje moet aanschaffen.

Winter

In de winter is het goedkoper om een houtkachel te hebben dan altijd met de verwarming te stoken. Ook is het verbranden van hout is beter voor het milieu! Hout kun je vaak bij een houtdealer kopen, die speciaal hout heeft voor in de kachel.

Romantisch

Het ziet er ook enorm romantisch uit en wanneer je lekker een avondje voor de buis zit en tv zit te kijken kan je dicht tegen je partner aan kroelen, en genieten van de warmte uit de kachel. Het is erg sfeervol!

Kachels

Er zijn zoveel verschillende soorten kachels die je kunt aanschaffen. Je hebt ze in verschillende maten en kleuren en daarom is het makkelijk om er eentje te vinden die bij je interieur past. Ga naar een dealer om te kijken welke het best bij jouw interieur past!

Minder gasgebruik

Je hebt minder CO2 uitstoot met een houtkachel dan met gas. Je verbrandt minder gas terwijl je juist in de avonduren meer gas verbruikt omdat het dan vaak het koudste punt reikt.

Handig

Als je handig bent, kun je zelfs nog zelf de kachel aanleggen. Het lastige is wel dat er een rookkanaal moet komen uit je woning. Als het je zelf niet lukt, kun je dit vaak laten uitbesteden aan professionals die het gewend zijn en het zo voor je doen.

Ben je geïnteresseerd in een houtkachel maar weet je niet hoe je het het best met je interieur kan combineren? Kijk dan eens op woonnu of extrawonen voor de leukste tips voor jouw woning!