S haken zijn haken in de vorm van de letter S. Deze haken kun je gebruiken voor extra verstevigingen, maar ook tegenwoordig voor in je interieur. De haken zijn er in vele maten en kleuren. Je kunt de S haken voor verschillende dingen gebruiken bijvoorbeeld als kapstokhaken, plantenhaken en als keukenhaken. Om als voorbeeld te nemen bij keukenhaken kun je je pannen of lepels eraan ophangen dit geeft toch weer een extra sfeertje aan je keuken. Je hebt de S haken in verschillende maten van 40 mm tot aan 80 mm.

Waar kun je S haken kopen?

De S haken zijn bijna bij iedere klus-winkel te koop denk hierbij aan de Gamma en de Praxis, maar tegenwoordig ook bij interieur winkels zoals bij de Xenos dit komt doordat de haken tegenwoordig ook als interieur gebruikt worden. De prijs voor de S haak ligt rond de 2 euro bij Gamma. Je kunt de haken ook kopen bij de Xenos of de Hema, bij deze winkels kun je de haken in verschillende kleuren kopen dit kan een voordeel zijn omdat je dan kan bepalen welke kleur het beste bij jou interieur past. Je kunt de haken kopen per 6 of 12.

Waarom zijn S haken zo populair geworden

S-haken werden oorspronkelijk gebruikt als vleeshaken in slachthuis of bij de plaatselijke slager om stukken vlees eraan op te hangen. De haken worden nu ook veel gebruikt om touwen en andere kabels te verbinden bijvoorbeeld om een hangmat te strak te spannen of om een plantenbak eraan op te hangen. Maar tegenwoordig is het een trend geworden om de haak binnen in je huis te gebruiken om zo bijvoorbeeld je eigen kapstok te maken van de haken, of aan de keukenkastjes te hangen om daar pannen en lepels aan te hangen zodat je altijd overal makkelijk bij kan. En het geeft toch een andere sfeer aan je keuken of aan je kapstok. Je kunt de kleur van de haken volledig aanpassen op jou interieur want bij Xenos of Hema zijn ze de haken in verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt de haken ook nog in verschillende maten bestellen je moet dus goed voor je zelf bepalen welke kleuren en welke maat je wilt gebruiken.