Speksteenkachel kopen

Een bekende variant van de houtkachel is de speksteenkachel. Dit is een kachel die gebruik maakt van het materiaal speksteen. Dit is een natuursteen met vele voordelen met betrekking tot warmte. Zo is deze steensoort in staat ontzettend goed warmte te absorberen en geleidelijk weer af te staan. Een kachel die gebruik maakt van deze natuursteen heet de speksteenkachel en kenmerkt zich door haar lange periode van stralingswarmte en langdurige absorptie van warmte. De speksteenkachels behoren tot de hout gestookte accumulatiekachels. Er zijn verschillende soorten speksteenkachels. Zo heb je kachels die bestaan uit speksteen en niet verplaatsbaar zijn. De 2e soort is een speksteenkachel die voorzien is van een gietijzeren frame en een ruit van hitte bestendig glas, maar verder bijna volledig gemaakt zijn van speksteen. De laatste soort speksteenkachels zijn de houtkachels die bekleed zijn met speksteen. Deze soort behoort niet tot de volledige naam van speksteenkachels, maar maken in de meeste gevallen gebruik van decoratieve zijwanden en of een bovenplaat van speksteen.

Deze kachels maken dus deels gebruik van het warmtevoordeel van de natuursteen. De speksteenkachel heeft een zeer aangename warmtestraling en zorgt voor een fijn klimaat in huis. Mensen met astma hebben extra baat bij de speksteenkachel door de mindere luchtbeweging en stabielere luchtvochtigheid

Speksteenkachel en milieu

Ook op het gebied van milieu is de speksteenkachel een uitstekende keuze. Een hoge verbrandingstemperatuur zorgt voor een schone en zuinige verbranding. Het stoken met de speksteenkachel draagt niet bij aan het broeikaseffect en maakt tevens ook gebruik van de vernieuwbare bron hout. Daarnaast is het model erg zuinig, waardoor er veel warmte wordt gegenereerd met relatief weinig brandhout. De aangename stralingswarmte zorgt ervoor dat de luchttemperatuur niet te hoog is en dat uitdroging van de lucht voorkomen wordt. De lucht is minder in beweging en resulteert in minder stof in de lucht. Naast de aangename stralingswarmte, zuinigheid, duurzaamheid is het toestel ook een weldaad voor de menselijke gezondheid.

Een speksteenkachel kopen

Bent u op zoek naar een geschikte speksteenkachel, dan bent u aan het juiste adres. U kunt bij ons gemakkelijk verschillende offerteaanvragen vergelijken en zodoende de beste aanbieder kiezen op het gebied van speksteenkachels. Zo kunt u snel en gemakkelijk genieten van uw speksteenkachel bij u in huis.