Pelletkachel kopen

Een pelletkachel lijkt in veel opzichten op de gebruikelijke houtkachel. Zo hebben ze dezelfde zichtbare vlam, geven ze allebei veel warmte, hebben een hoog rendement en zijn financieel voordelig. Het grootste verschil zit in het gebruiksgemak van de pelletkachel als gevolg van de brandstof die de pelletkachel gebruikt. Dit model maakt namelijk gebruik van de brandstof pellets. Dit zijn geperste houtbrokjes die afkomstig zijn uit de houtindustrie en de bosbouw. Dit komt eigenlijk neer op afvalhout en dit wordt gedroogd en geperst op een hoge druk. Dit resulteert in een gelijkmatige korrel met een hoge kwaliteit. De meeste pellets zijn voorzien van een DIN-plus keurmerk waardoor u verzekerd bent van een schone en milieuvriendelijke verbranding. Dit is een erg milieuvriendelijke manier van stoken, aangezien het rendement hoog is en er hout wordt gebruikt wat gezien wordt als afvalhout in de genoemde industrie. op deze manier wordt er toch milieubewust omgegaan met deze brandstof.

Het gebruiksgemak van de pelletkachel is zo hoog, omdat er gebruik wordt gemaakt van pellets en de werking van de pelletkachel. Als eerste hoeft er geen grote houtvoorraad in de tuin te liggen en is er ook geen werk aan het hakken van hout en laten drogen. Daarnaast zijn de pelletkachels voorzien van een reservoir waar een behoorlijk aantal kilogram pellets in kan en vervolgens wordt automatisch met behulp van een draaischroef de pellets in de stookruimte geworpen. Daarnaast maakt de kachel gebruik van een ventilator die buitenlucht de kachel invoert en de rookgassen naar buiten blaast. Zodoende is het gebruiksgemak erg hoog.

Het uiterlijk van de pelletkachel

De pelletkachel lijkt sterk op de gewone houtkachel, echter is de werking vrij anders. De pelletkachel is een elektronisch apparaat en wordt hoofdzakelijk automatisch bestuurd. De houtkachel dient zelf geregeld te worden. Beide varianten zijn milieubewust en financieel voordelig. De pelletkachel is echter ook erg hoog in gebruiksgemak. Zo vul je eigenlijk alleen het reservoir af en toe bij en stel je temperatuur in. deze kachels worden dus eigenlijk hetzelfde gestuurd als een centrale verwarming.

Duurzaamheid en rendement

De pelletkachel blinkt uit in duurzaamheid en rendement. Zo maakt dit model gebruik van een afvalbrandstof en is het een schone hernieuwbare brandstof. Daarnaast is het rendement ook erg hoog en gaat er minimale warmte verloren. Hierdoor is er minder brandstof nodig en resulteert dit in een goedkope en milieubewuste kachel. daarnaast kan je zelf de temperatuur instellen en stook je dus eigenlijk nooit te veel. Het apparaat krijgt namelijk de opdracht om de ruimte tot een gewenste temperatuur te stoken en vervolgens wordt er automatisch de hoeveelheid pellets en de luchttoevoer bepaald.

Pelletkachel offertes vergelijken

Het valt niet te ontkennen dat er ontzettend veel positieve aspecten zitten aan de pelletkachel. Het is een goedkope en duurzame stookmanier die ook stijgt in populariteit. De brandstof pellets wordt gemaakt van houtkrullen en zaagsel, waardoor dit restafval toch nog gebruikt kan worden. Voor de aankoop van een pelletkachel is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken. Bij ons is het mogelijk om snel en eenvoudig meerdere offertes kunt aanvragen. Zo wordt uw keuze makkelijker en kunt u snel genieten van uw eigen pelletkachel.