Openhaard kopen

Een open haard beschikt over een dubbele wand met daarin een aangebrachte stookruimte. Dit is de meest authentieke vorm van binnenshuis stoken en geeft een waar vlammenspel. Er zijn open haarden beschikbaar met een open stookruimte of met een gesloten stookruimte. Bij veel mensen wordt de openhaard gebruikt voor de creatie van sfeer en in mindere mate voor de verwarming van het huis. De openhaard is zeker in staat om veel warmte te geven, echter is het rendement wel lager dan bij de moderne houtkachels. De stralingswarmte van de openhaard is erg groot en dit geeft dan ook een erg behaaglijke sfeer in huis.

Types open haarden

Er zijn meerdere types openhaarden te vinden en de meest voorkomende worden genoemd. De fronthaard wordt gekenmerkt door een vuurruimte die alleen aan de voorzijde open is. de hoekhaard is een haard met twee naast elkaar liggende zijdes. De driezijdige haard is een haard die alleen een achterwand heeft. Er zijn nog meer soorten te noemen, maar het verschil tussen deze haarden zit hoofdzakelijk op het aanzicht van de brandruimte en de plek waar die geplaatst wordt. Verder zit er verschil in grootte en de uitvoering. Zo zijn er de moderne en strakke uitvoeringen, maar zijn er ook de klassieke authentieke uitvoeringen. Op deze manier is de open haard een versterking van de sfeer die je in huis creëert.

De inbouwhaard is een vrij populaire optie tegenwoordig en dit model is volledig ingebouwd in een muur. Dit ziet er erg fraai uit en neemt ook nog is geen ruimte in. de open haard heeft een vrij laag rendement en is meer bedoeld om sfeer te creëren in huis met een knisperend vuurtje. Echter bestaan er nu wel mogelijkheden die tevens ook steeds populairder worden. Zo zijn er openhaarden die voorzien zijn van een glazen deur. Hierdoor is het rendement hoger en is het ook veiliger aangezien het vuur de kamer niet in kan komen. ook voor open brandruimtes zijn er mogelijkheden om vallend vuur tegen te houden, een vonkengordijn kan geplaatst worden om vonken tegen te houden.

Offertes vergelijken

U krijgt bij ons de mogelijkheid om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u gemakkelijk en snel verschillende offertes aangeboden die uw keuze kunnen vergemakkelijk. Een open haard is een ontzettend fraai aangezicht in elke soort woon- of leefkamer. Een goede keuze is daarom prettig, zodat u nog lang kunt genieten van uw eigen open haard in huis.

Gas- en houtgestookte varianten

De inbouw openhaarden zijn in gas- en houtgestookte varianten te verkrijgen.
Ook deze zijn in de meeste gevallen voorzien van een convectie systeem. Als je een gemakkelijke en goede inbouwhaard wilt hebben, dan zou je voor de gasinbouwhaard kunnen kiezen.
Deze haard staat bekend om zijn gemak.

Soorten openhaarden

Openhaarden zijn in veel verschillende designs en materialen te verkrijgen.
We kennen de traditionele openhaard, de gas openhaard, de gel openhaard, de elektrische openhaarden en de inbouw openhaarden.
Inbouw openhaarden zie je steeds vaker in de Nederlandse woonkamer.
Het is niet alleen modern, maar neemt ook geen ruimte in beslag en geeft voldoende warmte af.

De inbouw openhaard
Een inbouw openhaard is simpelweg een stalen dikke lijst die aan de muur is bevestigd waarin een glazen deurtje ingebouwd is. Achter deze glazen deur zit het gat van de gaskachel of de open haard. Zo’n inbouw openhaard ziet er niet alleen heel modern uit, maar is ook heel simpel te installeren.

Ontwerp en design openhaarden
Je kunt een openhaard speciaal laten ontwerpen. Je kunt dan al je wensen op tafel leggen en de ontwerper zal zeer zeker met je meedenken. Meestal is dit gelijk de grafische ontwerper en als het ontwerp klaar is gaat hij ermee aan de slag. Je kunt zelfs een week later al van je zelf ontworpen haard genieten omdat vaak ook de plaatsing door de ontwerper wordt gerealiseerd.

Mogelijkheden van een gelhaard
Voor de gelhaarden is er geen rookkanaal nodig. In principe kun je hem overal plaatsen en dit is zeer aantrekkelijk mede doordat je gelhaard een blikvanger is. De brandstof die je nodig hebt voor een gelhaard is niet schadelijk voor het milieu. Doordat de aanschafkosten van een gelhaard laag zijn, kun je hem mooi aankleden. Met een paar imitatiehoutblokken lijkt het net echt.

De elektrische openhaarden
Om elektrische openhaarden te kunnen installeren heb je geen schoorsteen of rookkanaal nodig. Hierdoor kunnen ze op alle plekken in het huis geplaatst worden. Dat betekent dat er dus ook geen echt vuur brandt in zulke openhaarden. Sommige elektrische openhaarden kun je simpelweg met een afstandsbediening aan- en uitzetten. In deze haarden zit een stralingspaneel of een ventilator die ervoor zorgt dat er een warmte vanaf komt.

Advies over de aanschaf van openhaarden
Er zijn namelijk wel wat vragen die u zich bij de aanschaf van een openhaard moet stellen. Voor mensen met kinderen zijn openhaarden bijvoorbeeld niet aan te raden.