Het gebruik van een pelletkachel biedt comfort en warmte op een duurzame manier. Als er gebruik wordt gemaakt van een pelletkachel dan is het vaak niet meer nodig om de cv-ketel te laten draaien. Dit scheelt het verbruik van gas en is goed voor het milieu. Ook de maandelijkse kosten worden op deze manier gedrukt. Met en pelletkachel is het mogelijk om meerdere ruimtes of zelf een hele woning te verwarmen. De pelletkachel zelf is een bepaald soort houtkachel die gestookt wordt met samengeperste pellet korrels. Deze korrels zijn gemaakt van hout en leveren een hoog rendement. Met een systeem door de hele woning kunnen alle ruimte in huis voorzien worden van de warmte van één kachel.

Kanalisatie

Om gebruik te kunnen maken van een pelletkachel voor de hele woning dient er een kanaalsysteem aanwezig te zijn. De pelletkachel zelf is geplaatst in 1 ruimte en verwarmd in de basis deze ruimte. Voor de afvoer van de rook die ontstaat bij de verbranding van de pellet korrels is de kachel gekoppeld aan een rookkanaal. Het verwarmen van de woning kan door de kachel ook te koppelen met een kanaalsysteem. Hiervoor moeten er buizen door de woning lopen voor de toevoer en afvoer van lucht. De pelletkachel heeft vaak meerdere uitgangen waar warme lucht uit wordt geblazen. Als deze uitgangen op de kanalisatie worden gekoppeld, dan wordt de warmte naar meerdere ruimtes verspreid.

Effectief en efficiënt

Door gebruik te maken van een pelletkachel met kanalisatie wordt er effectief verwarmd in meerdere ruimtes. De behaaglijke warmte die de pelletkachel zelf levert wordt dan via de buizen naar de andere ruimtes geleidt. Dit zorgt ervoor dat er in die ruimte geen gebruik meer hoeft worden gemaakt van een gasketel voor de verwarming. Het is mogelijk om een inbouw pelletkachel of een vrijstaande pelletkachel te gebruiken voor een dergelijk systeem. Het is afhankelijk van het systeem van buizen en de isolatie hiervan hoe goed de warmte verdeeld kan worden door de woning. Betere isolatie zorgt voor een betere verdeling.

Extra informatie

Het gebruik van een dergelijk systeem is mogelijk als er een kanaalsysteem aanwezig is in de woning. Deze kan dan worden gekoppeld aan de uitgangen voor warme lucht op de pelletkachel. Als er geen dergelijk systeem aanwezig is, dan is dit lastig om aan te laten leggen omdat dit door de hele woning en vaak in de muren verwerkt moet worden. Voor nieuwbouwwoningen is dat een stuk eenvoudiger. Daar kan bij de bouw van het huis al rekening worden gehouden met een dergelijke installatie. Voor meer informatie en de mogelijkheden met pelletkachels met kanalisatie kan deze website worden bezocht. Daar vind je verschillende modellen pelletkachels die bij jouw wensen kunnen aansluiten.