Ruik je een sterke gaslucht rond de openhaard in je woning? Is de koolmonoxidemelder geactiveerd, terwijl je de gashaard aan had staan? In beide gevallen is het sterk aan te raden om een loodgieter in te schakelen voor hulp. Een loodgieter kan controleren of er sprake is van een lekkage rond de openhaard. Gebruik na het moment dat de koolmonoxidemelder geactiveerd werd geen open vuur en zet de ramen en deuren in huis open om de ruimtes te ventileren. Een gaslek kan grote gevolgen hebben! Naast een mogelijke brand in huis, ligt ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer.

Gaslek in huis laten verhelpen

Een lekkage verhelpen rond de gashaard in huis is niet eenvoudig. Waar bevindt zich de oorzaak van het lek? Is het noodzakelijk om de slang voor de aansluiting van de gashaard te vervangen, of zit het lek in een andere leiding? Enzovoorts. Een loodgieter beschikt over de kennis en hulpmiddelen om het lek voor je op te sporen. Nadat het lek achterhaald is, kan de loodgieter direct voor een passende oplossing zorgen. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar! Vaak betekent dit dat de gashaard opnieuw aangesloten moet worden, of dat leidingstukken vervangen moeten worden.

Met spoed een loodgieter inschakelen Gezien een gaslek erg gevaarlijk kan zijn, is het raadzaam om tijdig voor de hulp van een loodgieter te kiezen. Veel loodgietersbedrijven werken tegenwoordig met een spoedservice. Deze service is 24 uur per dag en 7 dagen per week te benaderen voor hulp bij een lekkage of bijvoorbeeld verstopping in huis. Schakel de spoedservice van een loodgietersbedrijf bij jou in de buurt in om je te laten helpen bij het oplossen van de lekkage. Het is onverstandig om zelf aan de slag te gaan met het verhelpen van een dergelijk gaslek. De risico’s hiervan zijn te groot.