Aan het kopen/huren van een appartement zitten genoeg voordelen. De meeste mensen zien alleen vaak de nadelen. Veel mensen vinden een appartement te klein en moet daarom volgens hen praktisch en niet stijlvol worden ingericht. Hier gaan ze de fout in! Want ondanks de (vaak) kleine ruimtes in appartementen, je kan er altijd wat gezelligs van maken. Een ander bijkomend voordeel van een appartement is dat het een stuk goedkoper is dan het kopen van een huis.

Om je appartement stijl te geven is het handig om een moodboard te maken. Wat vind jij mooi en waar wordt jij gelukkig van in huis? Natuurlijk zijn er standaard meubels die een appartement moet bezitten zoals een bank en een eettafel.

Zithoek

Ondanks dat de woonkamer niet al te groot is, is er genoeg keuze uit banken. Zit je niet vaak in de woonkamer om te relaxen, maar gebruik je het meer als praktische leeskamer, dan is een mooie stoel of simpele tweepersoonsbank al voldoende. Om stijl en gezelligheid te creëren is het een idee om naar mooie hoekbanken te gaan kijken in de winkel. Door een hoekbank creëer je een wat afgebakende zithoek en je kan ook nog eens lekker languit op de bank liggen! Ideaal!

Eetkamer

Ook een prettige eettafel is van noodzaak in een appartement. Er moet altijd plek zijn om te ontbijten, te lunchen en te dineren. Woon je alleen? Dan is een smalle tafel tegen de muur het meest praktisch, maar als je gasten over de vloer hebt is het juist leuk om een ronde of ovale tafel te kiezen. Zo’n tafel zorgt ervoor dat de eetkamer ruimer oogt!

Openhaard

Als jij een van de mazzelaars bent en beschikt over een openhaard in jouw appartement, dan hoef je je geen zorgen te maken over de sfeer in huis. Door s’avonds lekker de openhaard aan te maken creëer je warm licht, warmte en bovenal de heerlijke geur van brandend hout!

Muren

De kleur van de muren is ook erg belangrijk om een gezellig appartement te creëren. Door de juiste muren te kleuren en ook de juiste muren wit te laten creëer je een speelse kamer. Door het grootste gedeelte van de kamer één bepaalde lichte kleur te geven en te accentueren met een donkere of felle andere kleur, creëer je spanning en laat je jouw appartement leven!

De laatste tip van dit artikel is: ruim op. Een apartement ziet er vaak rommelig uit. DIt komt doordat het een kleine ruimte is. Door regelmatig op te ruimen, zorg je er ten eerste voor dat het appartement ruimer oogt én je komt niet als een sloddervos over bij je gasten! Stop alle rotzooi die je niet kunt weggooien in dozen en berg ze op in een kast. Vaak beschikt een appartement ook over een opberghok, dit is ook een goeie plek voor alle rotzooi!

Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad over de inrichting van jouw appartement! Het allerbelangrijkste is dat JIJ je er prettig voelt. Richt het dus vooral naar eigen smaak in.