Een open haard is een echte aanwinst in je woning. Je haalt er warmte en gezelligheid mee in huis. Op donkere winterdagen is het heerlijk om bij een knappend vuurtje te zitten en te genieten van de weldadige warmte. Daarom is een haard in huis de investering meer dan waard. Je kunt ook kiezen voor een speciale tuinhaard. Zo kun je ook op koudere dagen op je terras of veranda zitten. Je kunt een open haard laten installeren door een professional, maar als je van klussen houdt, kun je ook prima je eigen inbouwhaard bouwen. Wat een voldoening als jij straks voor je eigenhandig gebouwde haard zit te genieten van een heerlijk kopje koffie of een goed glas wijn!

Stel je eigen inbouw openhaard samen

Met losse componenten stel je gemakkelijk je eigen open haard samen. Deze inbouwmodellen plaats je in een schouw met een goed rookkanaal. Wil jij je eigen open haard bouwen? Voor een inbouw openhaard heb je een rugwand en een rookkap nodig. Daarnaast kies je een vuurkorf of stookstenen. Er zijn verschillende modellen openhaarden te koop. Zo zijn er frontmodellen, die alleen aan de voorzijde open zijn en hoekmodellen, die aan de voorzijde en aan een zijkant open zijn. Ook panoramamodellen, waarbij de voorzijde en beide zijkanten open zijn, of in-de-hoek-modellen zijn mogelijk.

Een pelletkachel afvoer voor verschillende toepassingen

Heb je een pelletkachel? Dan is een goede afvoer erg belangrijk. Om de rookgassen van de pelletkachel af te voeren, is een RVS pelletkachelpijp het meest geschikt. Deze pijp is leverbaar in diverse maten en kan voor meerdere toepassingen worden gebruikt. Voor de pelletkachel afvoer is de bijgeleverde siliconenring nodig. Zonder deze ring is de pelletkachel afvoer ook geschikt als afvoerkanaal voor een houtkachel. Bovendien kan de pijp als rookafvoer gebruikt worden voor cv-ketels. Wil je een pelletkachel afvoer bestellen? Dat doe je gemakkelijk online. Zo kun je direct de juiste maat kiezen en heb je de afvoerpijp al binnen korte tijd in huis.

Bestel kwaliteitsmaterialen bij een gespecialiseerde leverancier

Als je een haard wilt plaatsen of een rookkanaal wilt aanleggen, koop je de materialen bij een erkende leverancier. Zo weet je zeker dat je onderdelen van goede kwaliteit in huis haalt. Je wilt immers zo veilig mogelijk van je open haard of tuinhaard kunnen genieten? Een goede leverancier kan je alle benodigde materialen leveren, die voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. En weet je niet precies wat je allemaal nodig hebt om jouw haard te realiseren? Vraag dan om advies. Zo kun je gericht de materialen bestellen om jouw inbouwhaard te plaatsen of een pelletkachel afvoer aan te sluiten.