Tegenwoordig worden de tuinen steeds kleiner. De meeste mensen wonen ook in een huis met een niet al te grote tuin. Doordat de tuinen niet meer zo groot zijn als vroeger is het vrijwel onmogelijk om een kampvuur in de tuin te maken. In veel gevallen is dit namelijk zeer onveilig. Gelukkig is hier een oplossing voor gevonden: De vuurtafel.

Wat is een vuurtafel nou eigenlijk?

Een vuurtafel is een tafel met een ingebouwd vuur. Meestal zit dit vuur in het midden van de tafel. Dit voor is mogelijk, omdat er een gashaard in de tafel is gebouwd. Doordat het een gashaard is, krijg je geen houtresten of as. Vuurtafels zijn gemaakt van composiet, hardhout of douglas met een speciale behandeling. Dit betekent dat de tafels erg goed bestendig zijn tegen invloeden van buitenaf. Denk aan regen, kou en hitte. Dit zorgt er voor dat de tafels erg duurzaam zijn.

Voor en nadelen van een vuurtafel

Het grootste voordeel van een vuurtafel is dat je toch een soort kampvuur kunt hebben, terwijl je niet de nadelen van een kampvuur meebrengt. Bijvoorbeeld zijn vuurtafels veel veiliger en zorgen ze voor minder rommel en rook. Daarnaast zijn vuurtafels een erg mooi sfeerelement voor in de tuin. Ook zijn vuurtafels in alle soorten en maten beschikbaar. Hierdoor is er voor ieder wat wils.

Nadelen zijn dat vuurtafels redelijk duur kunnen zijn. Er zijn goedkopere alternatieven, zoals een vuurzeil. Daarnaast moet je opletten wanneer het gas op is en dan dus weer nieuw gas aansluiten.

Zelf een vuurtafel maken

Het is ook mogelijk zelf een vuurtafel in elkaar te zetten. Je kunt dan zelf een inbouwbrander kopen. Zorg ervoor dat je de juiste materialen gebruikt. op internet is er een enorm scala aan uitleg te vinden over hoe je zelf een vuurtafel maakt.