Het is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken: een openhaard in de woonkamer. Als vervolg hierop komen er nu ook steeds meer openhaarden in de slaapkamers. Op deze manier wordt de slaapkamer namelijk nóg gezelliger. Maar wat draagt er nu precies bij aan een comfortabele slaapkamer? Dit artikel zal enkele manieren belichten waarop jij jouw slaapkamer gezellig en comfortabel maakt.

Matras

Ten eerste is het belangrijk een goed matras te hebben. Niets biedt namelijk zoveel comfort als een fijne plek om in te slapen. Wat een goed matras is, verschilt per persoon. Zo zal een licht iemand een ander matras nodig hebben dan een zwaarder iemand. Pocketvering zorgt voor een stevige ondersteuning, maar ook de hoeveelheid veren in het matras spelen hierin een rol. Zorg er dus voor dat het voor jezelf duidelijk is of je wel of geen stevig matras wilt. Een goed matras is niet te warm of te koud, goed geventileerd en ondersteunt goed.

Openhaard

Zoals hierboven beschreven, wordt het hebben van een openhaard in de slaapkamer steeds populairder. Niet alleen biedt het extra warmte in de winter, het is ook een eyecatcher in jouw slaapkamer. Het hebben van een openhaard zorgt daarnaast ook voor extra romantiek. Zodra je er dus voor hebt gekozen om een openhaard toe te voegen aan jouw slaapkamer, is het belangrijk te kijken naar het soort openhaard. Je kan namelijk kiezen voor een stenen openhaard, maar ook een marmeren openhaard is mogelijk. Op deze manier zorg je ervoor dat de openhaard goed in het interieur past.

Beste dekbed

Het kiezen van een mooi dekbed kan een grote impact hebben op de sfeer die jouw slaapkamer uitstraalt. Maar wat is nu het beste dekbed? Dit hangt voornamelijk af van jouw wensen. Zo zal een donkere dekbedovertrek een chique uitstraling kunnen hebben, terwijl een lichte dekbedovertrek voor ruimtelijkheid kan zorgen. Naast de kleur ervan is de vulling ook belangrijk. Er zijn zes verschillende soorten vulling waaruit gekozen kan worden: dons, synthetisch, wol, zijde, kapok en linnen. Houd rekening met eventuele allergieën wanneer je deze keuze maakt. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je allergisch bent voor je eigen dekbed.