Als je in huis of buiten gebruik maakt van een houtkachel dan geeft dit vaak veel warmte en de nodige sfeer. Als je dan ook nog eens weet hoe je het beste gebruik kunt maken van een houtkachel of een haard dan kun je hier nog meer plezier uit halen. Door optimaal gebruik te maken van een houtkachel of een haard kun je op een effici├źnte en effectieve manier voor warmte zorgen waarbij je zo min mogelijk brandstof verbruikt. Om dit te kunnen doen moet de kachel op de juiste manier gestookt worden en moet het hout dat je gebruikt ook droog genoeg zijn. Een houtkachel optimaal gebruiken kan door gebruik te maken van de tips die je vindt op woonbeleving.eu.

Droog hout

Je maakt het beste gebruik van een houtkachel of een haard als je een schone vlam weet te maken. Dit zijn vlammen die ontstaan door het verbranden van hout dat goed gedroogd is en geen schadelijke stoffen bevat. Verbrandt daarom ook nooit bewerkte stukken hout zoals geïmpregneerd tuinhout of hout dat geverfd is. Dit is schadelijk voor de gezondheid, het milieu en er ontstaat ook nog eens veel donkere rook. Als de ontbranding van het hout schoon genoeg is dan zal er weinig rook zichtbaar zijn dat van het vuur afkomstig is.

Sfeer

Een houtkachel die je binnen of buiten gebruikt zorgt voor warmte en sfeer. De sfeer die je in een ruimte hebt waar een kachel of een open haard brand wil je het liefst altijd wel zo hebben. Om sfeer te maken kun je gebruik maken van verschillende accessoires en meubels die met elkaar gecombineerd kunnen worden tot jouw eigen stijl. Wil je de kamer waar de houtkachel zich bevindt sfeervoller maken dan dat die nu is, maak dan gebruik van de tips en adviezen van woonsfeervol.nl. Daar lees je verhalen die je kunt gebruiken ter inspiratie voor het sfeervoller maken van de ruimtes in jouw huis.