Na een heerlijke warme zomer begint het al snel koud te worden in het land. Dat is het moment om in huis weer lekker te gaan stoken zodat je warm binnen kunt zitten tijdens de koude dagen. Er zijn een aantal mogelijkheden om je huis te verwarmen in de herfst en winter. In dit artikel lees je het een en ander over deze verschillende mogelijkheden.

Openhaard

De kamer opstoken op de ouderwetse manier met hout is bij uitstek de gezelligste! Gezellig met z’n alle in de woonkamer met een fles goede wijn en lekkere snacks rond het dansende vuur zitten. Onddanks dat het waarschijnlijks de gezelligste manier is, is het niet de beste manier om je huis warm te houden. Het grootste gedeelte van de hitte verdwijnt namelijk via de schoorsteen. Je kan een openhaard wel goed gebruiken in combinatie met een ander vorm van verwarming, lees daar hieronder meer over!

CV-ketel

Het huis verwarmen via een CV-ketel wordt het meest gebruikt. Een CV-ketel verwarmd de radiatoren in huis en zo wordt er gezorgd dat de lucht in huis ook verwarmd wordt. Om de warmte vast te houden is het erg belangrijk dat een huis goed is geïsoleerd. Door een goede isolatie blijft de warmte in huis en scheelt het dus in de kosten. De temperatuur kun je bepalen met een thermostaat, die hangt vaak aan de muur, maar je kan ook een wifi thermostaat aanschaffen. Een wifi thermostaat kun je overal in het huis neerleggen. Je kan dan dus ook vanaf elke plek in huis de warmte bedienen, ideaal!

Zonneboiler

Een zonneboiler ken je misschien wel. Het werkt door middel van een bevestiging op het dak. Door de zon wordt een bepaalde vloeistof opgewarmd en vervoerd naar de boiler. Die geeft op zijn beurt de warmte af aan het water dat zich in de boiler bevindt. Op deze manier kan je op de lange termijn (want een dergelijke aanschaf is erg prijzig) super duurzaam je huis en het water in huis verwarmen!